Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Kaplıca ve Amip Memenjiti

Romatizmal hastalıklar ile şeker, mide, bağırsak ve karaciğer hastalıklarının alternatif tedavisi olarak kabul edilen kaplıcaların bilinçsiz kullanımlar sonucu tehlikeli hastalıklara yol açtığı iddia edildi.
Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çağatay Güler, kaplıca sularına bağlı olarak amip menenjiti hastalığının görüldüğünü söyleyerek, "Gereken önlemler zamanında alınmazsa hayatı tehlikeye düşürebilir" dedi.


Başı suya sokmamalı
Baş ağrısının iyileştirildiğine inanılarak, dakikalarca başını kaplıca sularına sokarak bekletme alışkanlığının hastalığı tekiklediğini dile getiren Güler, şöyle konuştu:
"Kaplıca suyuna giren kişi eğer başını suyun içerisine sokarsa söz konusu etken nadiren de olsa burun yoluyla girerek sinirler aracılığıyla beyne kadar ulaşır ve orada ürer. Suya balıklama daldığında ise daha büyük basınçla burna dolan sudaki amiplerin yayılması kolaylaşır."


Baş ağrısı, ateş, kusma
Hastalık belirtisinin kaplıcaya girildiğinden 3 ve 7 gün sonra kendisini baş ağrısı, ateş ve kusma ile göstereceğini söyleyen Güler, "Eğer kaplıcalardan sonra kişilerde bu belirtiler başlarsa hemen sağlık kuruluşlarına başvurulmalıdır" dedi.
Mevcut tesislerin sağlık standartlarına uyması gerektiğini ifade eden Güler, şu önerilerde bulundu:
"Kişiler kaplıca sularına girmeden önce ayaklarını yıkamalı, havuz suları klorlanmalı, kaplıca havuzuna dolan su süzülmeli ve sürekli yenilenmeli."


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com