Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Ağız temizliği ile gelen kalp sağlığı

ABD'de yapılan bir araştırma, ağız temizliğinin, kalp ve damar hastalıklarını önleyebileceğini ortaya koydu

Ağızlarında dişeti iltihabına neden olan yüksek seviyede bakteriye rastlanan kişilerin şahdamarlarının çeperlerinde kalınlaşma olduğu tebsit edildi. Uzmanlar, dişeti iltihaplarının tedavi edilebilir ya da önlenebilir olduğu durumlarda, ağız sağlığına dikkat etmenin kalp ve damar sağlığını korumada büyük önem taşıdığına dikkat çektiler.

New York'taki Columbia Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden doktorların yaptığı ve ABD Kalp Derneği'nin Circulation tıp dergisinde yayımlanan araştırmanın, ağızlarında dişeti iltihabı olan kişilerde kalp krizi geçirme tehlikesinin daha fazla olduğunu açıkça gösterdiği belirtildi.

Araştırmacıların damar sertleşmesini ortaya çıkarmak amacıyla daha önce kalp krizi geçirmemiş 657 kişinin ağzındaki bakteri sayısını ve şah damarların genişliğini ölçerek yaptıkları testlerde, ağızlarında dişeti iltihabına neden olan yüksek seviyede bakteriye rastlanan kişilerin şahdamarlarının çeperlerinde kalınlaşma olduğu anlaşıldı.

Araştırmayı yürütenlerden Dr. Moise Desvarieux, daha önce araştırmacıların ağız içinde görülen iltihaplar ve damar sertleşmesi arasında bağlantı kurmadıklarını belirterek, "dişeti iltihaplarının tedavi edilebilir ya da önlenebilir olduğu durumlarda, ağız sağlığına dikkat etmenin kalp ve damar sağlığını korumakta çok önemli olabileceğini" söyledi.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com