Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Büyük pişmanlıklar gece diş gıcırdatıyor

Toplumumuzda diş gıcırdatmanın sadece strese bağlı olduğu yönünde bir yanılgı var, oysa pek- çok bedensel rahatsızlık sonucunda da kişi gece uyurken dişlerini gıcırtabiliyor.

Diş gıcırdatmanın vücudun, metabolizmasının geceleyin ortaya çıkardığı alarm olduğunu belirten diş hekimi Nurdan Çipiloğlu, farenjit, bağırsak enfeksiyonu, saman nezlesi, sinüzüt, burun kemiği eğriligi, burun polipleri olanlarda diş gıcırdatmanın daha fazla olduğunu anlatıyor. Çipiloğlu, aynı zamanda büyük pişmanlık duyan kişilerde gece diş gıcırdatma vakası görüldüğünü söylüyor. Sindirim kanalında sorunu olanların diş gıcırdatacağını söyleyen Çipiloğlu, "Diğer dişlerle uyumsuz bir kaplama veya dolgu, iltihapli bir yirmilik diş gibi etkenler de diş gıcırdatması başlatabilir. Yine bağırsak parazitleri ve bağırsakta uzun süre kalan ve tahriş edici kimyasal yapısı olan gıdalar bağırsakta bulunduğu süre boyunca diş gıcırdatmaya sebep olur" diyor. Ayrıca duygusal stres, kuvvetli pişmanlık, obsesyon, uykusuzluk, her türlü gerginlik hali, kıskançlık gibi düşünce bazındaki hastalıkların da diş gıcırdatmada etkili olduğunu anlatan Çipiloğlu, "Alerjik bunyelerde diş gıcırdatma daha fazla görülür" diye konuşuyor.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com