Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Masajla Sağlıklı Yaşam

Masaj terapileri hakkında en yaygın görüş insana kendisini iyi hissettirdiği yönündedir. Ama masajın faydaları bununla sınırlı değil, sağlığımız için çok sayıda faydası da bulunuyor. Masaj vücudumuzun iç temizliğini sağlamanın, stresi azaltmanın ve beden sağlığını güçlendirmenin en önemli yollarından biri.

Kötülerle dışarı, iyilerle içeri
Tedavi edici masaj kanın ve vücudumuzda dolaşan sıvının akışını hızlandırır. Vücudun kendi akışına bırakmadan, müdahele ederek lenf sisteminin uyarılması önemlidir çünkü kalbimizden vücudumuza pompalanan kirli kan, kas hareketleri ve elle yapılan uyarılarla vücuttan atıkların boşaltılmasını sağlar. Besin ve oksijenin hücrelere taşınması ve atıkların boşaltımının sağlanması vücudumuzun doğal arınma sürecidir. Bu nedenle masaj vücudumuzun sağlığı koruma fonksiyonuna destek veren önemli bir terapidir.
Sindirimi kolaylaştırır
Dolaşımın hızlanması karın bölgesindeki organların fonksiyonlarını daha kolay yerine getirmelerini sağlar. Karın bölgesi masajı yediğimiz katı maddelerin atıklarının geçişini hızlandırır. Karın bölgesi masajında belirli tekniklerin kullanılması bazı hazım problemlerine yardımcı olur.
Rahatlatır ve ağrıları azaltır
Masaj, merkezi sinir sistemini rahatlatır. Eğer gerginlik stresten kaynaklanıyorsa, masaj sizi fiziksel olduğu kadar psikolojik olarak da sakinleştirir. Adale gerginliği kan akışını ve gerginlikten etkilenen bölgelere lenf sıvısının ulaşmasını engeller. Gerginliğin neden olduğu oksijen azlığı, vücutta metabolik atıkların birikmesi ve sinirlerin baskı altında kalması, ağrılara ve rahatsızlıklara neden olur. Çünkü sinir sistemi hem fiziksel hem de psikolojik stresi yönetir. Duygusal gerilim de artar. Bir terapistin dokunuşları sinirlerinizi rahatlatır. Uzun bir günün sonunda banyoda iyi bir ayak masajı, stresinizi alıp götürür.
Daha iyi uyursunuz
Masaj, gevşememize yardımcı olan parasempatik sinir sistemini harekete geçirirken, bizi uyanık tutan sempatik sinir sistemini de rahatlatır. İkisi bir arada bize iyi bir uyku sağlar.
Bağışıklık sistemini güçlendirir
Besinlerin ve dışkıların düzgün dolaşımı vücudumuzun besinleri depolama, kendini onarma ve enfeksiyonlara karşı direnme kabiliyetini güçlendirir. Stresin azalması, daha ciddi hastalıkların gelişme ihtimalini de azaltır. Önleyici tıbbın keyifli bir şekli olan düzenli masajı ihmal etmeyin.
Düzenli masaj yaptırmak pek çok yönden kendinizi iyi hissettirir. Stresi hafifletir, ağrıları azaltır, hazmı iyileştirir ve bağışıklık sistemini güçlendirir. Sağlığınızı güçlendirmenin sizi şımartan bir yoludur


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com