Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Su ve Kilo Vermek

Günlük sıvı tüketiminin yeterli olması metabolizmanın düzgün çalışması , kan dolaşımının düzgün olması , düzenli idrara çıkabilmek. Bunun dışında vücudumuzda sinir iletisi , kas iletisi gibi faaliyetlerin düzenli olabilmesi açısından çok önemlidir.

Her yetişkinin günde yaklaşık 2 litre kadar sıvı tüketmesi gerekmektedir. Diyetle birlikte bol su içmek sağlıklı bir öneridir ve mutlaka uygulaması gerekir. Bunun iki temel sebebi vardır. Birincisi su tüketmek kişinin yıkılan yağ hücrelerini diyetle birlikte vücuttan daha kolay uzaklaştırmasını sağlar.

Yakılan yağ hücreleri toksit etkiye sahip olduğu için mutlaka vücuttan uzaklaştırılması gereken maddelerdir. Bunun dışında bol su içmek gene metabolizmanın düzenli çalışması açısından ve kişinin kendini daha uzun süre tok hissedebilmesi açısından da önemlidir. Zayıflamak isteyen ya da zayıflama diyeti yapan herkes günde en az 2.5 litre su ve sıvı tüketmelidir.

Yalnız burda önemli olan nokta su yerine sayılabilecek sıvılar arasında çay ve kahve yer almamaktadır. Su yerine sayılabilecek diğer sıvılar az tuzlu ayran , taze sıkılmış meyve suyu , doğal maden suları olabilir. Bunlarda su niyetine tüketilebilecek içeceklerdir.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com