Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Hazımsızlık için şifalı bitkiler

1
anason-rezene-frenk kimyonu eşit karişimi: 1-2 tatli kaşigi dolusu tohum havanda hafifçe ezildikten sonra, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. öglen ve/veya akşam yemeklerinden sonra, tatlandirilmadan içilir. eger temeklerden 1 saat kadar önce içilecek olursa, hem iştahi arttirir, hem de sindirimi uyarir.

2
centiyane kökü: ince kiyilmiş bir çay kaşigi dolusu kök, 1 bardak su içinde 3-4 dakika kaynatildiktan sonra 5 dakika demlendirilir ve süzülür. yemeklerden yarim saat kadar önce, tatlandirilmadan içilir. ayni miktar çay yemeklerden sonra da içildiginde sindirim tam anlamiyla gerçekleşir.

3
civanperçemi: ince kiyilmiş 1 tatli kaşigi dolusu bitki, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. yemeklerden sonra, tatlandirilmadan içilir.

4
egir kökü: ince kiyilmiş 1 çay kaşigi dolusu kök, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 15 dakika demlendikten sonra süzülür. öglen ve akşam yemeklerinden yarim saat kadar önce, tatlandirilmadan içilir. çok uzun süreli kullanilmamalidir. hamileler kullanmaz.

5
egir kökü-bal: kök ögütülerek toz haline getirilir. 1 kahve kaşigi kök, 1 yemek kaşigi bal oraninda kariştirilir. yemeklerden sonra 1 tatli kaşigi alinir.

6
lavanta çiçegi: 1 tatli kaşigi dolusu çiçek, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. yemeklerden sonra, tatlandirilmadan içilir.

7
nane-papatya eşit karişimi: 1 tatli kaşigi ince kiyilmiş karişim, 1 bardak kaynar suyla haşlanir, 8-10 dakika demlendikten sonra süzülür. yemeklerden sonra, tatlandirilmadan içilir. içine meyan kökü konsantresi kariştirildiginda daha da etkili olur.

8
yemeklerden sonra birer fincan kekik veya tarçin çayi içmelidir.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com