Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Kuru ciltler için bakım

1
1 çay kaşigi glikoz, 10 ml sirke, 1 yumurta sarisi iyice kariştirildiktan sonra, 40 ml ay çiçek yagi eklenerek, krem kivami alana kadar kariştirilir. bir cam kaba koyularak sogukta saklanir. kremle nemlendirilen pamukla, deri dairesel hareketlerle iyice temizlenir ve ilik suyla yikanir.

2
1 orta boy salatalik, kabugu soyulduktan sonra robottan geçirilir ve tülbentten geçirilerek süzülür, yarim limonun suyu, 25? gr bademyağı ve 50 ml havuç suyu eklenerek iyice çalkalanır. akşamları, bu sıvı ile nemlendirilen pamukla deri iyice temizlenir. kullanımdan önce çalkalanmalıdır.

3
100 ml gülsuyu hafifçe ısıtılır, 25? gr süttozu ve 1 yemek kaşigi çiçek bali eklenerek iyice kariştirildiktan sonra, 30? gr bademyağı eklenir ve yine iyice karıştırılır. cam bir kapta, soğukta saklanır. bu sıvı ile deri iyice ovuşturulur ve daha sonra, yumuşak bir ıslak bezle veya pamukla temizlenir.

4
2 orta boy havucun suyuna 1 yumurta sarısı ve 1 kahve kaşığı ay çiçek yağı karıştırılarak, iyice çalkalanır. deri bu sıvıyla ovuşturulur ve 15 dakika etkilenmeye bırakılır. daha sonra ılık suyla yıkanır.

5
2 yemek kaşığı krema, 1 yemek kaşığı çiçek balı ile karıştırılır ve mayonez kıvamı alana kadar ay çiçek yağı eklenerek iyice karıştırılır. akşamları, maske olarak, 10 dakika süreyle yüze uygulanır. sonra yüz ılık suyla iyice yıkanır.

6
50 ml rezene çayına, 25 ml gülsuyu, 15 ml portakal çiçeği çay suyu ve 1 yemek kaşığı çiçek balı eklenerek çalkalanır. daha sonra, 1 yemek kaşığı sirke eklenir ve iyice çalkalanır. günde 1-2 kere bu losyonla yüz temizlenir.

7
ağır soslu et yemekleri sindirim sistemini zorlar ve çözünmemiş kalsiyum kan yoluyla deriye ulaşabilir. bu durum göz önüne alınarak, et tüketiminin azaltılması doğru olur. buna karşın, sebze ve meyve tüketiminin arttırılması gerekecektir.

8
banyodan ve duştan sonra, deriyi bolca nemlendirici ile beslemek gerekir. nemlendiricinin deriye etkisini çoğaltmak için, banyodan sonra tam anlamıyla kurulanılmamalıdır. sabun kullanımı kuru deri için zararlıdır. uzun süreli güneş banyolarından sakınılmalıdır.

9
derinin, içindeki boşlukları doldurarak, pürüzsüz ve sıkı olmasını sağlayacak albüminli maddelere ihtiyacı vardır. bedenin bu maddeleri oluşturabilmesi için uygulanması gereken beslenme biçimi aşağıdaki gibi olmalıdır. özellikle, bakir ve demir içerikli besinlere öncelik tanınmalıdır. bakir, baklagillerde, demir ise, karaciğer, ısırgan otu, baklagiller ve kepekli ürünlerde bulunur. ayrıca, bolca c vitamini.

10
kuru deriyi canlandırmak için, aşağıdaki bitkilerin ılık çayı ile yüz yıkanabilir: mayıs papatyası, gül, lavanta ve ıhlamur. taze elma suyuyla yıkanan deri güçlenir.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com