Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Demir eksikliğine iyi gelen bitkiler

1
besinler yoluyla alınan demirin organizma tarafından sindirilme oranını yükseltmek için, bolca c vitamini de almak gerekir. c vitamini içerikli bitkisel besinler, portakal, limon, kivi, domates, dolmalık biber ve maydanozdur.

2
besinlerin uzun süre pişirilmesi, demir oranının azalmasına neden olur. hayvansal besinlerin az pişirilmesi, sebzelerin haşlanarak veya çiğ tüketilmesi doğru olur.

3
demir içerikli hayvansal besinler, kırmızı et, beyaz et, balık, sakatat ve yumurtadır. demir içerikli bitkisel besinler, fasulye, bezelye, mercimek, yulaf ürünleri, buğday, kara lahana, patates, mantar ve kabaktır.

4
ısırgan otu, bol miktarda demir, a ve c vitamini içerir. demir ve c vitamini birlikte alındığında, sindirilme oranı çok yüksek olacaktır. günde 2-3 bardak ısırgan otu çayı, tatlandırılmadan içilmelidir.

5
ıspanak da demir içerir, ama bu demir oxal asitine bağıntılı olduğu için, ancak çok az bir miktarı sindirilebilir. yani, demir eksikliğini gidermek için bolca ıspanak yenmesi boşunadır.

6
sigara içilmemelidir. nikotin, organizmanın c vitamini birikimini azaltır ve bu nedenden ötürü, demir sindirme oranı azalır. adet kanamalarında yitirilen kan ve demiri %50-60 oranında azaltabileceği için, demir eksikliğine ve kansızlığa karşı, doğum kontrol hapları kullanılabilir. doğum kontrol aracı olarak kullanılan spiral ise, kan ve demir kaybının artmasına neden olabilir. uzman doktor bu konuda aydınlatacaktır. fazla asit salgılanmasından kaynaklanan mide yanmalarına karşı kullanılan, genellikle magnezyum ve alüminyum içerikli ürünlerin sürekli kullanımı, demir eksikliğini arttırır. çünkü bu mineraller, gerçek bir demir oburudurlar. sıkça kan bağışı yapanlar, arada bir tahlil yaptırarak, bedenlerindeki demir oranını ölçtürmelidirler.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com