Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Bronşite iyi gelen bitkiler

1
bal, kusma, öksürük, bronşit gibi hastalıklarda kaynatılmış arpa suyu ile içirilirse hastalık tedavi edilir.

2
mersin (yaprağı) 5 gram
5 gram yaprak 250 ml suda 5 dakika kaynatılır, süzülür, tatlandırılır. saat başı 1 yk alınır.

3
öksürükotu, ıhlamur, atkuyruğu ve sinirli ot eşit karışımı çayı, bal ile tatlandırılarak, günde 2-3 bardak içilir (bu bitkiler ayrı ayrı da kullanılabilir.).ayrıca, saatte 1 tatlı kaşığı pelin otu çayı, tatlandırılmadan alınabilir.

4
öncelikle çocuklar ve de yetişkinler, bal ile tatlandırılmış ıhlamur çayı ve aspirin alarak, yatakta terlemelidirler. ıhlamur ve aspirin birlikte alındığında, hafif antibiyotik etki yapar. terleme, bedendeki zehirli maddelerin dışlanmasında yardımcı olacaktır.

5
papatya, kekik ve adaçayı buharı ile yapılan buğu solunumu, ağrıyı azaltır ve hastalık başlangıcındaki öksürüğü dindirir. 1 litre kadar su kaynama derecesine kadar ısıtılır, 2-3 yemek kaşığı bitki eklenir ve 10 dakika kadar demlendirilir. süre sonunda yeniden kaynama derecesine kadar ısıtılır. çay kabı ve baş büyük bir havluyla örtülür, gözler kapatılır, buhar ağızdan ve burundan yavaş yavaş, 10 dakika süreyle solunur. açık havaya çıkmak için en az bir saat kadar beklemek gerekir. aksi halde, soğuk hava bronşlara şok etkisi yapabilir. aynı reçete, 3-4 yemek kaşığı hafifçe ezilmiş rezene ile de uygulanabilir.

6
petekli balı beş-on dakika boyunca çiğneyebilirsiniz.

7
sigara içilmemeli, içilen ortamda bulunulmamalıdır. açık havada spor yapmak, solunun yollarının dayanıklılığını arttırır. akşamları, tuz katkılı sıcak ayak banyoları rahatlatır. bronşit, sıvı ihtiyacını arttırır. günde 2-3 litre, oda sıcaklığında bitki çayı ve 4:1 oranında meyve suyu katılmış su içilmelidir.

8
süzme bal
hastalık geçinceye dek hergün bal yenilir.
not: aynı amaçla taze petekli bal veya içine çiçek tozu depolanmış taze petek 10-15 dak. çiğnenmeli ve tükürülmelidir. balmumu yutulmamalıdır.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com