Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Bağışıklık sistemi yetmezliğine iyi gelen bitkiler

1
kötü kokular, bağışıklık sistemini zayıflatır, hoş kokular ise güçlendirir. yaşam alanlarında hoş kokulara yer vermek gerekir. stres, sürekli bedensel yorgunluk, hareketsizlik ve fazla kilo, bağışıklık sistemini zayıflatır. dinlenmeye zaman ayırmak, açık havada yürümek, hafif sporlar yapmak yararlı olur. anne sütü ile beslenen bebeklerde dengeli bir bağışıklık sistemi oluşur. bünyenin güçlendirilmesi gerekir. özellikle soğuk havalarda sıkça açık havaya çıkmak, sabahları sıcak-soğuk değişimli duşlar yapmak yararlıdır. önce birkaç dakika sıcak duş alınır, sonra su soğutularak, önce bacaklar, göğüs, karın, ense ve kafa ıslatılır. daha sonra, aynı sıra ile olmak üzere, baştan başlanır. böylece kan damarları uyarılmış olur ve zamanla beden soğuğa karşı duyarlılığını yitirir.

2
latince adı echinacea angustifolia, ingilizce adı purple coneflower, almanca adı sonnenhut olan, amerika kökenli bitkinin özsuyu veya hazır sıvı preparatı (echinacea hevert, almanyada) kullanılabilir.

3
öncelikle, a, c, e vitamini içerikli besinlere ağırlık verilmelidir. a vitamini, havuç, ıspanak, kabak ve domateste vardır. c vitamini, limon, portakal, dolmalık biber, maydanoz, kivi ve greyfurtta vardır. e vitamini, ay çiçek yağı, badem, ceviz ve fıstık türlerinde vardır.

4
yağlı ve bol salçalı etlerden ve şekerden kaçınılmalıdır. günde en azından 2-3 litre su veya madensuyu-meyve suyu 4:1 oranında içilmelidir ki, bağışıklık sisteminin hücreleri organizmadaki hareketliliklerini sürdürebilsinler.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com