Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Alerjiye iyi gelen bitkiler

1
(saman nezlesi, bahar nezlesi) , bronşit, süzme veya petekli bal
saman nezlesi genellikle çiçek tozlarına karşı alerji veya dıştan gelen etkiye karşı gösterilen (yüksek duyarlık) dirençtir. amerikalı hekimler hastalığı balla tedavi etmeyi denemiş, oldukça büyük başarılar sağlamışlardır. yalnız hastalığın tedavisi için tüm kış boyu hastanın bulunduğu yöreye ilişik veya içinde alerjisi olduğu bitkilerin çiçek tozları bulunan bal yemesi veya içinde çiçek tozu depolanmış petek çiğnemesi gerekmektedir. balın içinde bulunan, saman nezlesine neden olan çiçek tozlarına karşı hasta bu yol ile bağdaşıklık kazanmış olmaktadır. tedaviye birkaç yıl devam edilir.

2
100gr. ısırgan otu + 100gr. kırkkilit otu karışımını çay gibi demleyip, günde 3 çay bardağı içmek ve bu tedaviye en az 20 gün devam etmek gerekir. şahtere otu çay gibi demlenip, sabah akşam 1 su bardağı içilebilir. birer çorba kaşığı acı yonga ve ravend çini, demlenip sabah akşam birer bardak içilir. kaşınan bölgeye oğulotunu haşlayıp ezerek koyarsanız kaşıntı geçer.

3
histamin maddesini, ısırgan otu çayının da zararsız hale getirebildiği söylenebilir. günde 2-3 bardak ısırgan otu çayı, öğün aralarında, tatlandırılmadan içilmelidir.

4
yeterli miktarda c vitamini alınması çok önemlidir. alerjik belirtilere yol açan başlıca suçlu, organizmanın salgıladığı histamin maddesidir. ama c vitamini, gereğinden fazla salgılanan bu maddeyi zararsız asitlere dönüştürebilir. c vitamini, maydanoz, dolmalık biber, portakal, kivi, greyfurt, limon ve domatesten alınabilir.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com