Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Dişlerinizi nasıl beyazlatabilirsiniz?

Sigara, kahve, çürükler ve ilaçlar dişlerinizde lekelere yol açabiliyor. sararan dişlerinizin tedavisi lekenin büyüklüğüne bağlı olarak değişiyor.

İşte daha beyaz dişlere sahip olabilmenizin yolları:

1.Lekeleri azaltmak ya da önlemek için dişlerinizi düzenli olarak fırçalayın ve diş ipi kullanın.

2.Beyazlatıcı içeren diş macunlarını deneyin. Reklamlarda sık sık gösterilen dişmacunlarının hepsi dişlerinizi kısmen beyazlatıyor ve tam bir tedavi sağlamıyor. Diş macununuzun dişleri beyazlattığına dair klinik olarak test edilip edilmediğine dikkat edin. Çok az beyazlatıcı dişmacunu bu tür testlerden geçiyor. Beyazlatıcı olduğu iddia edilen bu macunlar dişlerinizi aşındırabilir, dişlerinize zarar verebilir ya da dişlerinizi hassaslaştırabilir.

3.Yiyeceklerin ya da sigaranın yol açtığı lekeleri yok etmek için düzenli olarak diş doktorunuzda diş temizliği yaptırın.

4.Evde ya da dişhekimine giderek dişlerinizi beyazlatabilirsiniz. Diş hekiminin muayenehanesinde uygulanan ışıklı beyazlatma işlemi ekonomik ve hızlı bir sonuç verir ve dişleri önemli ölçüde beyazlatıyor. Ancak, bu işlemi her yıl sürekli yaptırmanız gerekiyor. Evde beyazlatma için diş hekiminiz tarafından hazırlanan özel ağız plakları da kullanılıyor. Genellikle iki hafta boyunca günde birkaç saat veya gece boyunca plak takılıyor. Dişlerinizde yeni lekelenme oluştuğunu fark ederseniz, lekeleri çıkarmak için bir veya iki gece boyunca ağız plağını beyazlatıcı jel sürerek takmanız gerekiyor.

5.Ayrıca dişlerinizi bembeyaz göstermek için porselenden imal edilen kaplama yaptırabilirsiniz. Dişin ön yüzü ile kaplamanın iç yüzü özel bir rezinle (yapıştırıcı bir ara madde) yapıştırılır. Bunlarla dişleriniz parlak görünüyor. Ancak, bu uygulama diğer yöntemlere göre bir hayli pahalı.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com