Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Soğuk su içmek daha çok terletiyor

Suyu soğuk içerek su ve mineral kaybınızı artırmayın.

Mevsim normallerinin üzerinde seyreden kavurucu sıcaklarda vatandaşların başlıca serinleme yöntemi olan soğuk su içmenin terlemeyi arttırdığı, su ve mineral kaybında yükselmeye neden olduğu bildirildi.

Aniden İçmeyin

Uzmanlar, sıcak havalarda vatandaşların özellikle vücut hararetini düşürmesi için soğuk su içtiklerini ancak soğuk su içmenin vücuttaki harareti kesme yerine terleme fonksiyonunu artırdığını belirtiyor. Uzmanlar ayrıca solunum yollarında hassasiyet olan kişilerin soğuk su içme nedeniyle hasta olabileceğini ifade ediyor. Ayrıca uzmanlar, aniden içilen soğuk suyun terlemeyi arttırması nedeniyle vücutta su ve mineral kaybının arttığını, bunun da halsizliğe ve başka rahatsızlıklara neden olabileceğini ifade ederek, soğuk su içilecekse 1 dakika içinde ve yudum yudum içilmesinin daha sağlıklı olacağını vurguluyor.

Uzmanlar, gazlı ve diğer içeceklerin asla suyun yerini tutamayacağını da belirterek, her gün sabah kalktıktan sonra, yatarken ve yemeklerden sonra mutlaka 1 bardak su içilmesinin vücut fonksiyonlarını düzenleyeceğini ifade ediyor.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com