Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Derideki lekeler, lezyonlar

Pigmente lezyonların değerlendirilmesi, kansere dönüşme potansiyeli ve görünümü bozmaları nedeniyle özellik gösterir. Erken dönemde tanısının konularak tedavinin planlanması önemlidir. Cildin pigmente lezyonlarında asimetri, renk değişikliği (alacalı, mor, mavi,kırmızı, kahverengi karışımı),sınır düzensizliklerinin olması ve büyümesi cerrahi olarak çıkarılmasını gerektirir. Doğuşta mevcut olan dev kıllı nevüsler maliğn tranformasyon açısından yüksek risk taşır ve çıkarılması gerekir.

Günümüzde artan ultraviyole riski ile cilt kanseri sıklığı da artmaktadır. Cildinizde iyileşmeyen, sınırları düzensiz, devamlı kanayan yaralar mevcutsa en kısa zamanda plastik cerraha başvurunuz.

İyi huylu deri tümörlerinden olan damar kaynaklı (hemanjiyom,lenfanjiyom) deri lezyonları doğumda mevcut olabilir veya ilk aylarda farkedilebilir.Hemanjiyomların %90' ı on yaşına kadar gerileyip kaybolabilir.Ancak bazı damarsal lezyonlar kanamaları ile hayatı tehdit edici veya göz kapağı, ağız çevresi yerleşimi ile lokalizasyon problemi yaratırlar. Bu tür lezyonların çıkarılması veya küçültülmesi gerekir. Port-wine stain (şarap lekesi) ve gerilemeyen çilek hemanjiyom gibi damarsal kökenli lezyonlar lazer tedavisi ile soldurularak, bir kaç seansta giderilir.

Döğmelerin çıkarılması dermabrazyon(cilt törpüleme) veya lazerle yapılır.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com