Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Ayak mantarı

Sporcularda sık rastlanılan deri hastalıklarından biri, ayak mantarıdır. Sıcak ve nemli ortamlarda yayılan bu küçük canlı türü genellikle genç erkeklerde görülür. Soyunma odaları, duşlar ve yüzme havuzları mantar hastalığına yakalanmak için en uygun ortamlardır. Buralarda ayağa geçen mantar, terli ve yeterince hava alamayan ayaklarda yerleşip çoğalır. Tedavisi zor değildir ancak bazı durumlarda tedaviye direnç gösterebilir.

Belirtileri:
Parmak aralarında kaşınma, bu bölgelerde derinin kızarıp soyulması, çatlaması. Daha sonra tırnaklara da geçer ve tırnaklar yeşilimsi bir renk alırlar.

Tedavi:
Ayaklarda görülen mantarın tedavisi için doktor size değişik kremler, çözeltiler veya banyolar önerecektir. Bunları eksiksiz uygulayın. Ancak mantarı çok dirençlidir, o nedenle aşağıdaki korunma ve temizlik önlemlerine kesinlikle uyun. Çok ilerlemiş durumlarda ağızdan ilaç almanız gerekebilir.

Korunma:
Bir sporcu için en önemlisi, aşağıdaki kurallara uyarak mantardan korunmaktır !
Ayaklarınızı sık sık yıkayın ve kurulayın, nemli kalmasın.
Soyunma odasında terlik giyin.
Pamuklu çoraplar giyin ve terledikçe sık sık değiştirin.
Ayakkabınız nemli veya ıslak ise kurumadan giymeyin.
Yazın sandalet gibi açık ayakkabılar kullanın.
Mümkün olan yerlerde çıplak ayakla gezin.
Kapalı ayakkabıların içinde talk pudrası kullanabilirsiniz.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com