Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Kanserden Korunmada Bitkilerin Renklerinden Yararlanın

Günümüzde kanser vakalarının sıklığı artmaya devam ediyor. Kanserin en önemli iki nedenini sigara ve kötü beslenme alışkanlıkları oluşturuyor. Yaşlı nüfusun artması ve bir beslenme bozukluğu olan şişmanlık da kanser vakalarının artışında önemli rol oynuyor. Bu nedenle sadece sigarayı bırakıp, sağlıklı bir beslenme alışkanlığı elde ederek kanser vakalarının büyük çoğunluğunu önleyebiliriz. Kanserden korunmada bitkisel ürünler en başta gelmektedir. Belki de bitkisel ürünleri renklerine göre sınıflayarak kendinize düzenli tüketim alışkanlığı elde edebilirsiniz.

Meyveler

Meyvelerin renkleri bizim için iyi birer işarettir. Her tür renkten meyveyi uygun şekilde tüketmeliyiz. Ancak şu hataya düşülmemelidir; meyvelerin çoğunun içinde benzer fonksiyon gören yararlı maddeler vardır. Meyvelerin iklime göre yetiştikleri yerler farklı olduğu için siz kendi çevrenizdeki ve kendi coğrafyanızdaki ürünleri tercih etmelisiniz. Örneğin kanseri önlüyor diye illa mango suyu içmeniz gerekmez. Portakal, greyfurt, kızılcık, vişne vb. kendi coğrafyanızın ürünleri de aynı özellikleri taşır.

Meyve tüketiminizi renklere göre yapıp, her gün farklı renkten meyvelerin tüketimine özen gösterebilirsiniz. Meyveleri sarı, kırmızı, koyu kırmızı, yeşil gibi ana renklerde değerlendirerek tüketmeye dikkat edebilirsiniz.

Sebzeler

Sebzeleri de renklerine göre sınıflamalı ve her renkten uygun aralıklarla tüketmelisiniz. Ana renkler koyu yeşil (ıspanak, pazı, maydonoz, roka, tere, nane, brokoli vb.), mor (lahana, patlıcan, turp), kırmızı (domates, kırmızı biber vb.), beyaz (karnabahar, lahana, taze soğan, sarımsak, pırasa, turp, kereviz vb.), sarı (patates-kızartma değil-, havuç), açık yeşil (taze fasulye, kıvırcık, yeşil biber vb.)

Kuru baklagiller

Burada da renkleri kullanabilirsiniz. Beyaz (kuru fasulye vb.), sarı (mercimek vb.), yeşil (yeşil mercimek vb.), mor (barbunya) gibi...kuru baklagiller posa alımı için son derece önemlidir. Posa alımının artması tek başına kalın barsak kanserlerinin neredeyse yarısını önleyebilir. Ayrıca çok önemli birer protein kaynağıdırlar. Kuru baklagil tüketimi alışkanlığı çocukluk dönemindeki damak tadı ve alınan kültür ile yakından ilgilidir. Bu nedenle çocukların kuru baklagil tüketimi özellikle teşvik edilmelidir.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com