Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Beyninizin Hangi Yarısını Kullanıyorsunuz?



Yukarıdaki resimde dönen bir kadın silueti görüyorsunuz. Kadın saat yönünde mi dönüyor, saatin ters yönünde mi? "Çok saçma bir soru" diyeceksiniz, "besbelli değil mi hangi yönde döndüğü?" Evet, cevap herkes için apaçık ama herkes o cevabın ne olduğu konusunda anlaşamıyor! Rivayete göre daha çok beyninin sol yarısını kullananlar kadının saatin ters yönünde döndüğünü, sağ yarısını kullananlar kadının saat yönünde döndüğünü görüyorlarmış.

Resmi ilk algıladığınızın ters yönünde döndüğünü algılamak oldukça zor ama imkansız değil. Resmi durdurur, kareleri tek tek incelerseniz, her karenin çift anlamlı olduğunu göreceksiniz. Mesela aynı kareyi "kadın sağ elini kaldırmış bana doğru bakıyor" gibi algılamak da, "kadın sol elini kaldırmış ve sırtını dönmüş" olarak algılamak da mümkün.
Şahsen, uzun uğraşlardan sonra iyi konsantre olursam şimdi kadının iki yönde de döndüğünü görebiliyorum, ama baskın olan algım saat yönünde döndüğü şeklinde.

news.com.au sitesinde konu olan resme biraz inceledigimizde dönüslerinide degistirebilecegizdir.

yorumlarinizi bekliyoruz


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com