Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Diş ve dişeti hastalıkları önlenebilir

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, diş ve diş eti hastalıklarının, romatizma, kemik erimesi, diyabet, dolaşım sistemi bozuklukları ve kalp hastalıklarına yol açtığını, kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini de beraberinde getirdiğini belirtti.

Diş ve dişeti hastalıklarının enfeksiyon odağı oluşturması nedeniyle diğer doku ve organları da olumsuz etkilediğini vurgulayan Sağlık Bakanı Akdağ, yaptığı yazılı açıklamada, diş ve dişeti hastalıklarının alınacak eğitici ve koruyucu tedbirlerle önlenebileceğini belirtti.

Recep Akdağ, romatizma, kemik erimesi, diyabet, dolaşım sistemi bozuklukları ve kalp hastalıklarına yol açan diş ve diş eti hastalıklarının, kadınlarda erken doğum ve düşük doğum ağırlığı risklerini de beraberinde getirdiğini kaydetti.

Diş ve dişeti hastalıklarının alınacak eğitici ve koruyucu tedbirlerle önlenebileceğini belirten Akdağ, Türk Dişhekimleri Birliği ve diş hekimliği fakülteleri işbirliğinde hazırlanan "Ağız ve Diş Sağlığı Programı" kapsamında, toplumda ağız ve diş sağlığı konusunda doğru tutum ve alışkanlıkların oluşturulmasını, diş ve diş eti hastalıklarının önlenebilmesini hedeflediklerini anlattı.

ÇOCUKLARA EĞİTİM VERİLECEK

Çocuklara ağız ve diş sağlığı konusunda verilecek eğitimin önemine işaret eden Akdağ, şöyle devam etti:

"Bebek ve çocuklarda görülen parmak emme, tırnak yeme, uzun süreli biberon ve emzik kullanma gibi alışkanlıklar, tüm çene ve diş bölgesinde şekil bozukluklarına ve önemli problemlere yol açıyor. Ağızve diş sağlığı konusunda, sağlıklı, bilinçli ve duyarlı bir topluma ulaşılmasında, ailelere, öğretmenlere ve basın-yayın kuruluşlarına önemli görevler düşüyor. Çocuklarımıza, günde en az 2 kez yapacakları 5 dakikalık bir ağız bakımıyla sağlıklı bir ağız yapısına sahip olabileceklerini anlatmalıyız."

Vatandaşları sahte diş hekimlerine karşı da uyaran Akdağ, toplumun bu konuda duyarlı olmasını istedi.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com