Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Dişlerimiz Neden Çürüyor?

Dişin minesi, yanyana dizilmiş tuğla bir duvar gibi düşünülebilir. Bu duvar dişinizi bir zırh gibi korur. Ağzınızdaki mikroplar, dişlerinizi iyi temizlemediğiniz zaman yemek artıkları ile birleşip dişin üzerinde bir mikrop tabakası oluşturur. Ağzınızı suyla çalkalasanız bile bu tabaka gitmez. Mikroplar, dişinizin üzerindeki yemek artıkları ile beslenir ve çok zararlı bir asit oluşur. Özellikle unlu ve şekerli gıdalar ile beslendiğinizde daha çok asit salgılanır. Asit yağmuru sonunda, diş minesi eriyen tuğlalar gibi oyulmaya yani çürümeye başlar. Mikroplar bu oyuklardan ilerleyerek sinirlere kadar ulaşırlar. İyice çürüyen diş ağrır. Sıcağa soğuğa karşı hassaslaşır.

Mikroplar, dişinizi parçalayarak ilerlemeye devam eder ve diş köklerine kadar yayılarak, diş etinizi de iltihaplandırır. Diş etleriniz kızarır, şişer ve kanar. Kimi zaman dişleriniz sallanarak düşebilir.

Diş eti hastalıkları ve iltihabı, tedavi edilmezse beyniniz de dahil vücudunuzdaki birçok organın zarar görmesine neden olur. Dünyada en sık görülen hastalıklardan biri olan diş çürümesi ve diş kaybını engellemek için her gün en az iki kez dişlerinizi fırçalamayı ihmal etmeyin!

DİŞLERİNİZİ NASIL FIRÇALAMALISINIZ?

SAĞLIKLI DİŞ VE DİŞ ETLERİNE SAHİP OLMAK:

* Kendinize güveninizi artırır.
* Diğer insanlar üzerinde daha iyi bir izlenim bırakmanızı sağlar.
* Her ortamda - evde, okulda, işyerinde - daha başarılı bir insan olmanıza yardımcı olur.
* En önemlisi, diş ve diş etlerine iyi bakan bir insan olarak, daha az sağlık sorunuyla karşılarsınız.
* Bu nedenle, hem kendinizin, hem de çocuklarınızın ağız ve diş sağlığını ihmal etmeyin.. Sonradan pişman olmamak için, dişlerinizi daha iyi korumaya bugünden başlayın.

HEP GÜLÜMSEYİN!

Yapmanız Gereken Çok Basit!

* Diş hekiminize danışarak, ihtiyacınıza ve zevkinize en uygun diş macununu seçin.
* Günde dört dakikanızı dişlerinize ayırın (Dişlerinizi her gün en az iki kez, iki dakika fırçalayın).
* Yılda en az iki kez, kontrol için diş hekiminize gidin.
Siz de bu alışkanlığı edinin. Ailenizin tüm bireylerini bu konuda yönlendirin. Bugünden başlayarak sağlığınızı kazanın!


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com