Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Dişleri beyaz tutmanın yolu

Modern toplumlarda bireyler dişlerinin görünümünü önemserler, hatta dişlerdeki şekil ve renk bozuklukları kişide psikolojik rahatsızlıklara kadar varan problemlere sebep olabilir. Dişhekimliğinde estetik ve restoratif maddelerin gelişmesiyle pek çok renk, şekil, konum bozuklukları kolaylıkla çözümlenebilmektedir. Renklenmiş dişlerin beyazlatılması (bleaching), diğer restoratif metotlara kıyasla daha ucuz, pratik ve zararsızdır.

Özellikle yatmadan önce 3 dakika süreyi sonuna kadar kullanıp, dişlerin düzgün ve tekniğine uygun şekilde fırçalanması durumunda çürümelere ve sararmalara karşı önlem alınmış oluyor.

Diş Hekimi Emek Külür, günümüzde herkesin sağlıklı ve beyaz dişlere sahip olmak istediğini söyleyerek, yeni uygulamaya başladıkları yöntemle 1.5 saatte dişleri eski beyazlığına kavuşturduklarını belirtiyor.

Düzgün dişlere, özellikle de doğal dişleri koruyarak sahip olmanın her yaşta mümkün olduğunu belirten Diş Hekimi Emek Külür, ortodontinin buna imkan tanıdığını kaydediyor. Dr. Külür, "'Düzgün, temiz ve beyaz dişler gerçekten de kişinin kendine verdiği önemi, kültürel yapısını, karakterini ortaya koymakta. Çok düzgün dişleri olan kişilere herkes imrenir" şeklinde konuşuyor.

Dişlerin günde iki kere fırçalanmasının gerektiğini söyleyen Külür, özellikle yatmadan önce 3 dakika süreyi sonuna kadar kullanıp, tekniğine uygun şekilde fırçalanmasının üzerinde duruyor. Dişlerin tek tek özenle fırçalanması ve günde bir defa diş ipi kullanılması halinde dişlerin sağlığına kavuşacağını belirten Külür, bu durumda beyazlatma için doktora ihtiyaç kalmayacağını dile getiriyor.

Dr. Külür, besin artıklarından diş yüzeyine yapışan kalıntıların fırça ile temizlendiği sürece sağlıklı temiz diş ve diş etlerine sahip olunacağını vurguluyor. Diş renklerinin ten, saç rengi gibi kalıtımsal olduğunu söyleyen Külür, "Beyazlatma dişinizin doğal rengini daha beyaz yapabilmemizi sağlamakta" diyor.

Özellikle diş yapısında meydana gelen bozuklukların hangi yaşta olursa olsun tel takılarak düzeltilebildiğini söyleyen Külür, artık bu tellerin dişlerle aynı renkte olanlarının ve dışardan fark edilmeyen modellerinin geliştirildiğini anlatıyor.

Yeni geliştirilen bir diğer yöntemle sararmış dişler eski beyazlığına kavuşuyor. 1,5 saatlik bir tedaviden sonra dişlerin 8-10 kat daha beyaz haline geldiğini söyleyen Külür, diş yüzeyi temizliği ile beyazlatma işleminin farklı olduğunu söylüyor.

Beyazlatma yönteminin diş minesine zarar vermediğini hatırlatan Külür, "Diş yapısı gözle görülmeyen kanalcıklar içermektedir ve bu kanalcıklar içinde de
sıvı vardır. Dişimiz ağız içinden sürekli sıvı emmektedir. Tıpkı bir sünger gibi, bu yüzden çok içilen çay, kahve, kola, kırmızı şarap gibi renkli içecekler dişlerin rengini koyulaştırmaktadır" diyor. Dr. Külür, yeni metotta dişin yapısının bozulmadan sıvı dengesinin değişimi ile beyazlatılmanın yapıldığını belirtiyor.

İşlem tamamlandıktan sonra düzgün fırçalama ve renkli sıvı içeceklerinden uzak kalınmasını öneren Külür, "Bunun yanında eve verilecek ev beyazlatma kiti ile her ay 1 saatinizi ayırarak vereceğimiz ilacın uygulanması ile bu süreyi uzatabilir aynı zamanda ilk günkü beyazlığınızı koruyabilirsiniz. Beyazlığı takviye etme amacıyla kalem ruj şeklindeki beyazlatma ilacını dişlerinizi fırçaladıktan sonra dişlerinize sürüp 3 dk bekleyip yine dişlerinizin ilk günkü beyazlığına dönmesini sağlayabilirsiniz" şeklinde konuşuyor. Diş beyazlatmanın, bilimin estetik ve kozmetik olarak bize kazandırdığı avantajlardan biri olduğunu belirten Dr. Külür, düzgün tekniklerle ve ürünlerle alınan sonuçların insanları tatmin ettiğini sözlerine ekliyor.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com