Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Diş sağlığı için turunçgiller

Flor dişin sert tabakasının gelişimini sağlıyor, bundan dolayı içerisinde flor bulunan turunçgiller diş sağlığı için yararlı.

Bolu Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Başhekimi Mehmet Baysal, florun dişin sert tabakasının gelişimini sağladığını belirterek, içerisinde flor bulunan limon, portakal, mandalina ve greyfurtun diş sağlığı için yararlı olduklarını söyledi.

Sağlıklı dişlere sahip olabilmek için düzenli fırçalamanın yanı sıra yeterli ve dengeli beslenmenin de önemli olduğunu söyleyen Baysal, “Özellikle gelişme döneminde alınan flor, kemik gelişimi ve diş sağlığı için önemli bir maddedir. Küçük yaşlardan itibaren düzenli olarak alınan flor, dişlerin çürümesini engelleyeceği gibi, sağlıklı dişlere de sahip olunmasını sağlar” dedi.

Florun, dişin sert tabakasının yapısını geliştirerek, dişleri ağız içinde oluşan asitlere karşı koruduğunu belirten Baysal, şöyle konuştu;

“Floru, balık ve deniz ürünleriyle et ve sütün yanı sıra limon, portakal, mandalina ve greyfurt gibi meyvelerden de temin edebiliriz. Kış aylarında portakal, mandalina ve greyfurtu bol miktarda yemek, dişlerin yanısıra gribal hastalıklardan da korur.”


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com