Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Horlama hayat kalitesini düşürüyor!

Eşleri horlayanlar, yaşamları boyunca iki yıllık uykularını kaybediyor.

İngiltere’de yapılan bir araştırmaya göre, 3 İngilizden birinin gece uykusu, bir horlayan partner tarafından çalınıyor ve partner ortalama her gece iki saatlik uykusundan oluyor.

Evliliğin ortalama 24 yıl sürdüğünü düşünen araştırmacılar, böylece İngiltere’de 15 milyon insanın yaşamları boyunca iki yıllık uykuyu kaybettiğini hesapladı.

Araştırma sonuçlarına göre, horlayanların üçte ikisinin erkek ve çoğunlukla fazla kilolu olduğunu belirten araştırmacılar, bunların özellikle alkol aldıktan sonra daha kötü horladığını kaydetti.

Araştırmaya katılan İngiliz yetişkinlerin yarısından fazlası horlamanın cinsel yaşamlarını da olumsuz etkilediğini söylerken, yüzde 85’i de eşlerinin horlama sorunu tedavi edilse ilişkilerinin daha iyi olacağını ifade etti.

Britanya Horlama ve Uyku Apnesi Derneğinin eş kurucusu Marianne Davey, horlamanın birlikte yaşanan kişi üzerinde çok olumsuz etkisi bulunduğunu belirterek, “Horlama sorunundan etkilenen herkesi gelip onlara yardım edebilmemiz için cesaretlendiriyoruz” dedi.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com