Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Türk halkı diş fırçalamayı sevmiyor

Türk halkının yüzde 36'sı, dişlerini günde bir defa fırçalıyor. Sosyo-ekonomik statü düştükçe diş fırçalama sıklığı da azalıyor.

Bir araştırma şirketinin yaptığı "Diş Sağlığı Araştırması", Türkiye'nin kentsel nüfusunu temsil eden bin kişiyle 11 il merkezinde gerçekleştirildi.

Araştırmaya göre, Türk halkının yüzde 36'sı dişlerini günde bir defa, yüzde 24'ü iki defa, yüzde 12'si ise iki günde bir fırçalıyor.

Kadın katılımcılar, erkek katılımcılara oranla diş sağlığına daha fazla özen gösteriyor. 65 yaş üstünde ise diş fırçalama alışkanlığı terk ediliyor.

15-24 yaş grubu arasındaki gençlerin yüzde 51.9'u dişlerini günde bir defa fırçalamakla yetiniyor. Günde en az iki kere diş fırçalama alışkanlığı üst sosyo-ekonomik seviyede daha sık görülürken, sosyo-ekonomik statü düştükçe diş fırçalama sıklığı da azalıyor.

Türk halkının diş fırçalama alışkanlığına bölgesel bazda bakıldığında, İç Anadolu Bölgesi'nde yaşayan halkın diş fırçalama konusunda, günde iki kere ile en düzenli tutumu sergilediği görülüyor. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde yaşayan halkın yüzde 33.4'ü ise dişlerini hiç fırçalamıyor.

Araştırmaya katılanların yüzde 20'si en son 1 yıl önce, yüzde 15'i 6 ay önce, yüzde 12.7'si ise 2 seneden daha uzun zaman önce diş hekimine gittiğini belirtti. Ege, Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde yaşayanlar, diş hekimine gitme sıklığında başı çekiyor.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com