Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Diş gıcırdatma şikayeti arttı

Dr. Ali Arif Özzeybek, daha çok stres ve yorgunluğun neden olduğu, tıp dilinde “bruksizm” adı verilen diş gıcırdatma şikayetiyle başvuran gençlerin sayısında artış olduğunu söyledi.

Genellikle uyku sırasında bilinçsizce yapılan dişleri sıkma veya gıcırdatmanın kötü bir alışkanlık olduğunu ifade eden Dr. Ali Arif Özzeybek, bu alışkanlığa sahip kişilerin sabah uyandıklarında diş ve çene eklemlerinde ağrı hissettiklerini belirtti.

Bu alışkanlığın uzun süre devam etmesi halinde hastanın ağrıları daha şiddetli hissettiğini anlatan Özzeybek, “Stres ve aşırı yorgunluk diş gıcırdatmanın en önde gelen nedenlerinden. Küçük yaşlardan beri sınav stresiyle baş etmek zorunda kalan gençler arasında bu kötü alışkanlık çok yaygınlaştı. Son zamanlarda diş gıcırdatma şikayetiyle başvuran gençlerin sayısında artış var” dedi.

Bu hastalık sonucunda diş eti çekilmesi, köklerin etrafında kemik kaybı ve diş yüzeyinde aşınma meydana gelebileceğini anlatan Özzeybek, uygulanacak tedaviyle ilgili de şunları belirtti:

“Teşhis konulduktan sonra alınan kalıplarla alt veya üst çeneye dişlerin yüzeyini kapsayacak şekilde koruyucu aparat takılır. Bu aparatın özelliği, alt ve üst çenenin kapanmasına engel olup uygulanan kuvveti absorbe etmesidir. Yaklaşık 3 ay süreyle kullanılması halinde çok etkili sonuç alınır.”


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com