Hayat | Konular | Kitaplık | İletişim

Devekuşu yumurtası çürük dişleri kurtaracak

Deve kuşu yumurtasının kabuk zarları son yıllarda tıbbi çalışmalarda kullanılıyor. Yumurta kabuğundan elde edilen meteryaller diş dokusunu korumada etkili

Selçuk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Hastanesi Ağız, Diş, Çene Hastalıkları ve Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Ercan Durmuş ile Veteriner Fakültesi Histoloji-Embriyoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof.Dr. İlhami Çelik, devekuşu yumurtası kabuğunun diş hastalıkları tedavisinde kullanılması için çalışma başlattı.

Devekuşu yumurtasının kabuk zarları ve tozunun son yıllarda tıbbi çalışmalarda kullanıldığını belirten Prof. Dr. İlhami Çelik, "Devekuşu yumurtası kabuğu, istenen büyüklükte partiküllerin elde edilmesine imkan sağlayacak yeterli kalınlığa sahip. Özellikle diş hekimliğinde, bazı önemli diş hastalıklarında oluşan kemik dokusu kaybının giderilmesi için hastalıklı sahanın yabancı cisim etkisi göstermeyen bir zarla çevrelenmesi ve bağ dokusu hücrelerinin bölgeye nüfuzunun engellenerek kemik dokusu oluşumunun uyarılması gerekir. Bu amaçla sentetik ve sığır kollageni esaslı membranlar kullanılıyor. Bunun yerine devekuşu yumurta kabuğundan elde edilen materyaller kullanılabilir. Bu yumurtanın kabuk ve zarları kalın ve güçlüdür. Diş tedavisinde greft materyalleri olarak kullanabilir. Bu yöndeki çalışmalarımız sürüyor" dedi.

DİŞLER İÇİN UMUT

Devekuşu yumurtasındaki kabuk tozundan kemik grefti oluşturacaklarını belirten Durmuş, "Kemik grefi materyalleri son yıllardaki gelişmelere rağmen kısıtlıdır. Zor şartlarda laboratuar koşullarında oluşmasından dolayı piyasa değerleri de çok yüksektir. Biz buna alternatif olarak doğal kaynaklarla elde edilen ve sağlık açısından risk taşımayan yumurtanın kabuğunun tozunu kemik grefti olarak kullanmayı planlıyoruz” şeklinde konuştu.


Kategoriler

- hastalıklar - Şifalı Bitkiler - bitkilerin faydaları - Beslenme - kanser - tedavi - Gıda - şifa - kalp ve damar hastalıkları - sigara - belirtiler - kadın - çocuk - işitme kaybı - Diyet - hafıza - su - masaj - Vücudumuzu Tanıyalım - alerji - kulak - teşhis - sağlık haberleri - Diş Sağlığı - Beden dili - Depresyon - hastalık - Evlilik - Göz Sağlığı - ağız - bulaşıcı hastalıklar - gebelik - burun - sağlık - kulak ağrısı - orta kulak - Diğer Hastalıklar - Cinsellik - diş - bademcik - ağrı - şifa kaynağı - dikkat - Alkol - enfeksiyon - iç kulak - kilo vermek - diş çürüğü - kulak çınlaması - baş dönmesi

MollaCami.Com